Spørsmål og svar

Hvordan få fibernett fra OBOS OpenNet?

Alle som i dag har bredbånd – uansett om det er basert på kobber eller fiber – kan få åpent nett. Det er styret i borettslag og sameier, eller huseieren, som velger hvilke bredbåndsløsninger de vil ha.

Les mer om hvordan du kan få OBOS OpenNet >>

Har du problemer med trådløst nett?

Det kan være flere faktorer som påvirker det trådløse nettverket, uavhengig av hvilken leverandør du har. Hvis du opplever lav hastighet på det trådløse nettet kan du forsøke å koble datamaskinen til modemet med en kabel og se om problemet fortsatt er til stede.

Faktorer som kan påvirke hastigheten i det trådløse nettet:
• Avstand og blokkeringer mellom datamaskin og router
• Forstyrrelser fra andre trådløse nett på samme frekvens
• Elektronisk og trådløst utstyr
• Nettverkskortet i datamaskinen

Hvordan blir man tjenesteleverandør hos OBOS OpenNet?

Tjenesteleverandører som inngår avtale med OBOS OpenNet kan velge om de vil koble seg til nettet sentralt eller lokalt.

Ønsker du å tilby dine tjenester via OBOS OpenNet eller vil du vite mer om de forretningsmessige forutsetningene, kan du sende oss en interessemelding.

Les mer om hvordan man blir tjenesteleverandør >>

Hvordan bestiller jeg tjenester?

I Tjenesteguiden kan du velge mellom flere leverandører av TV, Internett og telefoni.

Les mer om hvordan du bestiller tjenester her >>

Hva er forskjellen mellom et åpent nett og et lukket nett?

Et lukket bredbåndsnett er et nett hvor netteieren – eller den tjenesteleverandøren netteieren har avtale med – er den eneste som kan levere sine tjenester i nettet. Et lukket nett kjennetegnes således ved et begrenset utvalg av tjenester, ingen konkurranse og liten eller ingen valgfrihet for brukeren.

I et åpent nett kan kundene velge mellom en rekke ulike leverandører. OBOS OpenNet samarbeider med flere tjenesteleverandører innen TV, Internett og telefoni. Det vil si at du som kunde selv kan velge mellom disse leverandørene. Vil du ha Internett fra én leverandør og TV fra en annen så kan du det. Når boligen først er tilkoblet det åpne nettet, bestemmer du selv hvilke tjenester du ønsker å benytte. På denne måten slipper du å tenke på lange bindingstider og kan bytte til den leverandøren du vil ha når du vil. Konkurransen i et åpent nett fører til at kvaliteten på tjenestene øker og prisene presses.

Les mer om ekte valgfrihet>>

Hva er fordelen med fibernett?

Fibernett fra OBOS OpenNet gir brukeren nesten ubegrenset med muligheter og er ansett som den teknologien som er best dimensjonert for fremtiden. Istedenfor strømimpulser formidler en fiberoptisk kabel lyssignaler. I praksis vil dette gi utslag i økt hastighet i nettet, noe som er viktig for å takle dagens og fremtidens utvikling. Med fibernett får du også symmetriske linjer, det vil si at du får like rask opplasting som nedlasting.

Les mer om åpent fibernett>>